Logo

Один день у БДМУ для абітурієнта

30 березня у навчальному корпусі по вул. Федьковича 15 проведено профорієнтаційну роботу у рамках заходу «Стань на один день студентом БДМУ».

Майбутніх студентів з вітальним словом зустріла помічник ректора з іміджевої політики доцент Інга ЄРЕМЕНЧУК, яка принагідно запросила всіх присутніх на День відкритих дверей, що відбудеться 14 квітня 2024р. о 12.00 в Центрі симуляційної медицини та інноваційних технологій БДМУ.

Завідувач кафедри медичної біології та генетики професор Роман БУЛИК розказав майбутнім абітурієнтам про освітні програми за якими навчаються студенти БДМУ, розказав про переваги навчання у БДМУ, зокрема про сучасний симуляційний центр, де студенти мають змогу відпрацювати здобуті практичні навички на сучасних манекенах, про можливість закордонних стажувань в рамках міжнародних проектах та про будні й дозвілля студентів. Роман Євгенович провів міні-лекцію на тему «Генетика груп крові» і розказав, про одну з найпоширеніших систем груп крові АВ0, згідно з якою групи крові класифікуються на основі наявності антигенів на поверхні еритроцитів та антитіл у плазмі крові.

Викладачі кафедри, доценти Мар’яна КРИВЧАНСЬКА, Катерина ВЛАСОВА, Володимир ВОЛОШИН та асистент Владислав ЙОСИПЕНКО провели відкрите практичне заняття, де продемонстрували техніку визначення групи крові та резус-фактор за системою моноклональних тест-реагентів (цоліклонів). Слухачі мали змогу самостійно визначити групу та резус-фактор донорської крові, що викликало великий інтерес та захоплення серед учнів. Окрім цього, майбутні студенти розв’язували задачі на успадкування групи крові за системою AB0 та резус-фактор та працювали з сучасними мікроскопами, розглядаючи мікропрепарати еритроцитів.

Проведений захід мав позитивні відгуки від слухачів, які на певний час змогли відчути себе у ролі студента, що дасть можливість учням бути більш обізнаними при обиранні майбутньої професії.

По темі

Корисна інформація

Пасхальний кошик воїнам ЗСУ

Напередодні Великодніх свят студенти І курсу, 1-8 групи та ІІ курсу, 26 групи медичного факультету №1 відвідали воїнів, які перебувають на лікуванні та реабілітації у

Корисна інформація

Студенти відвідали Чернівецький науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України

02 травня 2024р. для студентів першого курсу 4 групи медичного факультету №1, куратором, доцентом кафедри медичної біології та генетики, Володимиром Волошином та заступником завідувача Відділу

Достовірна і корисна інформація

Додати текст